We gaan vakantietassen vullen!

Eén op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede. Als klasgenootjes in de zomer op vakantie gaan, blijven achter. Kerk in Actie ondersteunt kerken en organisaties die armoede in Nederland bestrijden, o.a. met de ´Actie Vakantietas’. Op 15 mei collecteren we voor dit doel.

Zomervakantie is voor veel kinderen een groot feest: even niet naar school, leuke dingen doen en kamperen op een zonnige bestemming. Voor meer dan 400.000 kinderen in Nederland is de zomervakantie echter helemaal niet altijd leuk; zij groeien op in een gezin waar geen geld is voor een vakantiereisje of voor dagtripjes naar de dierentuin.

Vanuit de Oosterkerk willen we die kinderen in onze wijk(en) verrassen met een vakantietas. Met daarin leuke spulletjes, en bijvoorbeeld tegoedbonnen voor een ijsje of een bezoek aan het zwembad.

Aan jullie/u de vraag ons te helpen met het vullen van die tassen. We denken aan:

spelletjes, knutselspullen, stiften, kleurpotloden/boeken, buitenspeelgoed (voetbal, badmintonset, beachball-set), stoepkrijt, bellenblaas. Ook altijd populair: een vakantieboek of Donald Duck pocket. Dat kunnen ook prima gebruikte boeken zijn.

De komende weken kunnen de spullen in de kerk worden ingeleverd.

Namens de diaconie alvast hartelijk dank,

Annelies Boersma