Vespers 2019

Of hij nu als pelgrim naar (de tempel in) Jeruzalem gaat of er juist vandaan komt (ik kies voor het laatste), de dichter van Psalm 121 ziet als een berg op tegen de (terug)reis. Die is immers vol gevaar.

Hij vraagt zich af waar hij hulp vandaan kan verwachten onderweg. Die vraag wordt vanuit de tempel (door de priester en door hemzelf?) beantwoord: hij gaat niet alleen, maar met de belofte van  bewaring onderweg door niemand minder dan de schepper van hemel en aarde (“Ik ben er”!).

Het vraagteken wordt beantwoord door zes uitroeptekens!

Die zes uitroeptekens roepen ook weer vragen op: klopt het allemaal wel? Heeft die priester, die in de tempel achterblijft, niet makkelijk praten?

Vandaar het thema: UITROEPTEKENS!?

Ook wij zijn op reis, naar (het nieuwe) Jeruzalem. In de vespers gaat het er dit keer om waar je onderweg  voor bewaard wordt en hoe.

Jezus heeft ongetwijfeld ook deze Psalm geloofd en geleefd. We proberen te ontdekken hoe dat in zijn leven en sterven vorm gekregen heeft.

In deze diensten gaan voor ds. T. Vrolijk, ds. D. Hoekstra-Olthof, ds. L.M. Schermers, ds. H. van Briemen-Cammeraat, ds. T.R. Schep  en ds. M.A. Doolaard- van Verseveld.

De eerste drie keer in de Oosterkerk (9, 16 en 23 maart), de laatste drie keer in De Hoeksteen (30 maart en 6 en 13 april).