Tienerdiensten 2017-2018

Ook al is de officiële start van het nieuwe seizoen nog niet geweest, het heeft de tieners er niet van weerhouden om al een start te maken. Met veel plezier hebben wij vrijdag 1 september al een gezellige en zinvolle startavond gehad met een behoorlijke groeptieners, ouders en leiding. We zijn begonnen met een ontmoetingsbingo om elkaar wat beter te leren kennen. Vervolgens hebben we het rooster van dit seizoen besproken en kwamen er meteen al onderwerpen en activiteiten ter sprake.

Voor alle tieners en ouders die hierbij niet aanwezig waren, nog even alle data van de tienerdienst op een rijtje:
10 september, 8 oktober, 12 november, 10 december, 14 januari 2018,  11 februari, 11 maart,  15 april en 17 juni afsluiting van het seizoen.

Alle tieners tussen de 12 en 16 jaar oud zijn van harte welkom! De tienerdiensten vinden plaats tijdens de kerkdienst meestal op zolder van de Oosterkerk, maar daar willen wij ook wel eens van afwijken. Mocht je nog niet eerder geweest zijn, laat het ons dan even weten, dan kunnen we je toevoegen in onze groepsapp.

Nu vraag je je misschien af hoe zo’n tienerdienst eruit ziet? Meestal starten we met een mooi gedicht, een pakkend filmpje of een bijzondere tekst wat past bij het thema van die tienerdienst. Vervolgens gaan we in gesprek met elkaar hierover. Dit wordt iedere keer weer op een andere manier gedaan. Door stellingen, vragen, kaartjes met verbeeldingen of in een andere spelvorm. Daarna gaan we op een actieve manier met het thema aan de slag. Soms wijken we ook helemaal af van dit programma en gaan we bijvoorbeeld naar buiten om foto’s te maken of een andere soort kerkdienst met elkaar mee te maken.
Wij hebben er weer zin in en we hopen met de tieners er weer een gezellig seizoen van te maken.

Namens de leiding van de tienerdienst,
Geke van Vliet, Jack Kruizinga, Jeroen Karstens, Paulien Eikelhof, Peter Dorsman, Rob Aalders en Caroline Roerade