Terugblik op dankdag

Een dienst waar we als diaconie met een zeer goed gevoel op terug kijken. Voor de voedselbank hadden we een oproep gedaan voor fleecedekens. Hier is massaal gehoor aan gegeven er zijn ruim 50 dekens!!! binnengekomen.
Dank u wel hiervoor hier zijn we vreselijk blij mee. Een bijzonder woord van dank voor gemeentelid mevr. Vogel die drie eigen gehaakte dekens heeft geschonken!

Afsluiting jaardoel Rudolphstichting

Verder hadden we de afsluiting van het diaconale jaardoel voor de Rudolph Stichting.
Anja Brouwer werkt zelf in jeugd dorp De Glind en kwam vanuit Veenendaal speciaal naar onze dienst om een cheque van 3.000 euro in ontvangst te mogen nemen. Ze sprak haar woord van dank uit naar onze gemeente en beloofde dat het geld goed besteed ging worden.

Diaconaal jaardoel 2021-2022

Ons nieuwe diaconaal jaardoel is Fier en daar was Annemarie van Rijn voor uitgenodigd in onze dienst. Zij heeft ons even meegenomen met haar verhaal naar wat er zoal gebeurd binnen de muren van De Veilige Veste in Capelle. Mooi om te horen wat ze daar kunnen en mogen doen voor de slachtoffers die daar binnen komen.
Voor de dankdag actie vroegen we levensmiddelen en toiletartikelen. Ook hier heeft u als gemeente gehoor aan gegeven. Maandag middag mochten we deze spullen gaan overhandigen in het pand van Fier in Capelle-Schollevaar. Daar werden we heel warm en hartelijk ontvangen door Carrie Jansen.
Van haar kregen we weer een mooie toelichting over wat ze daar doen voor deze kwetsbare vrouwen en jonge meisjes . Ook hebben we nog een rondleiding gehad in de bakkerij die ze daar hebben (Blooming Bakery) .Heerlijke dingen worden daar gemaakt en jongeren krijgen daar de kans zich te ontwikkelen. Neem eens een kijkje op hun site bloomingbakery.nl.

Ze waren zeer blij met de levensmiddelen en toiletartikelen die we kwamen brengen vanuit onze gemeente. Als diaconie zijn we blij met dit nieuwe jaardoel, dit werd heel erg versterkt na dit bezoek.

Fleecedekens

Ook via het voedselbankteam mooie reacties voor de ingezamelde fleecedekens:

‘Superleuk! Wat lief! Schattig! Lekker warm!’ dat waren de reacties toen we vanmiddag de fleece dekens uitdeelden bij de Voedselbank. Alle gevers heel, heel hartelijk bedankt! We kunnen u verzekeren dat deze attentie ontzettend op prijs werd gesteld.