Startweekend zaterdag 14 en zondag 15 september 2019

Zoals ieder seizoen willen we ook 2019-2020 met elkaar starten. Bijpraten na de zomervakantie, vooruit kijken op een nieuw seizoen gemeente zijn. Together, to get there!

BBQ

We starten zaterdag om 17.00 uur met een BBQ. Je hoeft je niet op te geven, maar als je komt wel je eigen eten mee te nemen. Wij zorgen voor vuur, fris en fruit. Als Oosterkerk willen we meer aan de slag met zorg voor de schepping en met het thema duurzaamheid. In onze eigen omgeving in het klein en in het groot. Daarom vragen we jullie om voor deze BBQ ook eens na te denken over vleesvervangers, vis en bijvoorbeeld geroosterde groenten. Op Facebook zullen we vanaf 1 september wat alternatieve BBQ tips delen.

FILMMARATHON

Na (of nog tijdens de BBQ als het rooster nog niet koud is) start om 19.00 uur een film voor de kinderen. Om 21.00 uur zetten we een film aan die ook geschikt is voor jongeren en om 23.00 uur kijken we een filmhuisfilm. Voor popcorn wordt gezorgd.

SLEEPOVER 4 ALL

Wie wil, kan in de kerk blijven slapen. (Kinderen onder de 16 jaar onder begeleiding van een volwassene.) Gooi je slaapzak en luchtbed dus nog niet te ver weg op zolder na de vakantie, maar houd ze voor het grijpen!

ONTBIJT

Of je nu blijft slapen of niet, iedereen is welkom om zondagochtend om 8.00 uur aan te schuiven voor een ontbijt. Opgeven hiervoor kan via activiteiten@deoosterkerk.nl of via een lijst die zondag 1 en 8 september in de kerk zal liggen na de dienst.

STARTDIENST

Om 09.30 uur is het tijd voor de startdienst waarin het nieuwe jaarthema centraal zal staan: ‘Together to get there.’ Vier je mee? Daarna drinken we koffie (en kunnen de renners zich alvast omkleden).

KLAAR-VOOR-DE-START-ZONDAG-RUN

‘Klaar voor de start… af!’ Sportievelingen kunnen mee doen met een run van 10 km. Wandelaars kunnen 2 of 5 km wandelen. Na de startdienst gaan we richting het Hitland. De een wat sneller, de ander … Beweeg je mee?

AFSLUITING

De runners en de wandelaars komen rond 11.30 uur aan in het Hitland bij de (water)speeltuin. Daar staan voor de ouderen wat bankjes klaar om nog even te zitten en na te praten over het startweekend. Ook de bagage (eventuele kleding en/of slaapspullen) worden naar het Hitland overgebracht.

Wij hebben er super veel zin en hopen jullie 14 en 15 september te zien bij een of meerdere onderdelen. Welkom!

Vragen? Aarzel niet een van ons aan te spreken, of mail naar: activiteiten@deoosterkerk.nl

Een enthousiaste groet van Andra, Esther, Dianne, Hartger en Monirah