Ontmoeting Oosterkerk

Elke maand, voor iedereen!

Na de zeer geslaagde muziekmiddag van januari Ontmoeten we elkaar weer op donderdag  21 februari. Tussen 14.00 en 16.00 uur is iedereen weer van harte welkom voor een inspirerende middag. Na de koffie/ thee zal Ruud Sterk van de Stichting Natuurvrienden Capelle a/d IJssel een presentatie verzorgen:

Stichting Natuurvrienden in de Oosterkerk

Onder het motto: elke maand, voor iedereen, worden belangstellenden  uitgenodigd voor een informatiemiddag, ditmaal over de Capelse Natuur. De heer Ruud Sterk, voorzitter van de bekende Stichting Natuurvrienden Capelle a/d IJssel komt een presentatie verzorgen.

De SNC is een non-profitorganisatie en wedijvert voor een grote biodiversiteit, die echter nu niet voor iedereen onmiddellijk zichtbaar is. Daarom organiseert de SNC veel excursies waarbij zij mensen hiermee laten kennismaken door luisteren, kijken, ruiken en proeven. Ook verzorgt de SNC tegen een kleine vergoeding excursies op verzoek. Dit kan eventueel aangepast aan bepaalde doelgroepen. Ook houdt zij op aanvraag presentaties over de natuur in de eigen omgeving. Verder heeft de SNC zich tot doel gesteld om niet alleen de natuur te beschermen, maar waar mogelijk ook te verbeteren. Dat vraagt intensief overleg met de politiek en de ambtenaren van gemeente en waterschap. En het blijft niet bij praten alleen. Samen met de gemeente hebben zij al diverse locaties met de hulp van vrijwilligers aangepakt. Het gaat uiteindelijk om het behouden, verbeteren en ontwikkelen van  de natuur, zoals groen en water in en om Capelle. Het streven is dat het voor mensen, dieren en planten hier goed toeven blijft.

Welkom op donderdagmiddag 21 februari vanaf 14.00 uur in de Oosterkerk, De Vallei 2, 2905 NP, Capelle aan den IJssel,

Voor informatie: Jannie van Buren, 010 4509319