Klimaatmars in Rotterdam 19 juni

De klimaatcrisis is nu. Hitterecords sneuvelen keer op keer, met als gevolg diepgaande veranderingen voor al het leven op aarde.

Op zondag 19 juni gaan we massaal de straat op in Rotterdam voor de eerste #Klimaatmars sinds de vorming van kabinet Rutte IV.

We kunnen de klimaatcrisis bestrijden en tegelijkertijd iedereen in Nederland en daarbuiten een waardig bestaan geven. Oplossingen liggen er, nu de actie nog!

Wij eisen dat het geld niet meer wordt verspild aan vervuilende multinationals, maar dat dit gaat naar mensen die het het hardst nodig hebben. Na jaren van support aan grote vervuilers wordt het tijd voor goede en eerlijke actie!

Sta je hier ook achter? Zet dan 19 juni in je agenda!

Ton van Vliet (06-20875681, ton.vanvliet@gmail.com)

Meer informatie: https://klimaatmars.nl/de-mars/

De Klimaatmars is een initiatief van de Klimaatcrisis Coalitie, een samenwerkingsverband van Oxfam Novib, Fridays For Future, Greenpeace, Extinction Rebellion, FNV, Fossielvrij NL, Milieudefensie, Code Rood, DeGoedeZaak en TNI.

We zien je graag in Rotterdam om 13:00 uur op de Binnenrotte

Voorafgaand aan de klimaatmars is er een interreligieuze klimaatviering. Deze wordt gehouden in de Laurenskerk.

Wil je een hart onder de riem en een beetje hoop voor onderweg, vier en loop dan met ons mee!

Daarom…

Omdat we de aarde willen doorgeven

Omdat we geloven dat het anders moet en dat het kan

Omdat we verantwoordelijk zijn

Omdat we vinden dat actievoeren ook nodig is

Omdat we elkaar kunnen inspireren

Omdat we onze grote achterban bewust willen maken

Omdat we de moed en energie uit ons geloof halen

Daarom staan wij op voor een beter klimaat

Daarom een omkeer in ons denken en doen

Daarom vieren we samen het leven, de aarde en onze goede moed om te veranderen

Daarom zoeken we een eigen plek in de klimaatbeweging

Daarom voelen we ons verbonden door onze liefde voor de aarde

Daarom vormen we samen de Interreligieuze Klimaat&Geloofgroep

Kom ook naar de interreligieuze viering voor het klimaat, met bijdragen uit levensbeschouwingen en religies. Voorafgaand aan de Klimaatmars.

Zondag 19 juni
in de Laurenskerk in Rotterdam,