Kledinginzameling Reshare – 9 oktober

Op 9 oktober zamelen we kleding in voor Reshare, de tweedehandskleding winkels van het Leger des Heils. Tussen 10 en 12 uur kunt u uw overtollige maar nog draagbare kleding afgeven in de deelnemende kerken:

• De Hoeksteen
  • De Dorpskerk
  • De Schenkelkerk
  • De Ontmoetingskerk (9:30 – 11:00)
  • De Oosterkerk

Naast kleding zijn ook welkom:

Waar staat Reshare voor?

Jaarlijks zamelt het Leger des Heils zo’n 26 miljoen kg kleding en textiel in. Kleding en textiel die zij gedoneerd krijgen, wordt door hen opnieuw gebruikt. Ze geven het weg aan mensen in nood of ze verkopen het, onder meer in hun ReShare Stores. 100% van de opbrengsten die zij halen uit textielhergebruik, wordt besteed aan de hulpverlening van het Leger des Heils. Dat zorgt niet alleen voor blije mensen, maar het draagt ook bij aan een gezonder milieu. Er wordt namelijk minder kleding geproduceerd en er wordt minder kleding vernietigd.

Leger des Heils ReShare creëert door middel van textielinzameling en -hergebruik ook veel banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij gaan aan de slag met inzameling en sortering textiel en ze werken in onze eigen kledingwinkels: de ReShare stores. Daar verkopen zij mooie tweedehands – en vintage kleding voor een kleine prijs.

Namens de deelnemende diaconieën
Addy Koster