Kerkdienst 15 november

In deze dienst gaat voor ds. Ruud Stiemer uit Den Bosch. We lezen Spreuken 9: 1-6, 13-18  en  Mattheüs 25:1-13.

Een goede dienst gewenst!

Ps. wilt u reageren, dan kan dat onderaan deze pagina!

De kleur van de zondag is groen, de kleur van groei, hoop en toekomst
Bijzonderheden

Stilte voor persoonlijk gebed

Bemoediging en Groet

Gebed om ontferming

Na de woorden ‘zo roepen wij tot u’….       ‘Heer, ontferm u’ (piano/orgel )

Gloria: Lied 713: 1, 2, 5 – ‘Wij moeten Gode zingen’

DIENST VAN HET WOORD

Gebed om de Heilige Geest

(Gesprek met de kinderen)

Lezing Spreuken 9: 1-6, 13-18

[1] Wijsheid heeft haar huis gebouwd, zeven zuilen heeft ze uitgekapt. [2] Ze heeft haar vee geslacht, haar wijn gemengd, haar tafel heeft ze gedekt. [3] Haar dienaressen heeft zij de stad in gestuurd, zelf roept zij vanaf de hoogste plaats: [4] ‘Onnozele mensen, kom toch deze kant op.’ Wie geen verstand heeft roept ze toe: [5] ‘Kom, eet het brood dat ik je geef, drink de wijn die ik heb gemengd. [6] Wees niet langer zo onnozel, leef, en betreed de weg van het inzicht.’ (…) [13] Vrouwe Dwaasheid bazelt maar, door haar domheid heeft ze nergens weet van. [14] Ze zit bij de deur van haar huis, in een zetel, hoog in de stad. [15] Ze roept naar de voorbijgangers, naar hen die rechtdoor willen gaan:

[16] ‘Onnozele mensen, kom toch deze kant op.’ Wie geen verstand heeft roept ze toe: [17] ‘Gestolen water smaakt verrukkelijk, geroofd brood is een lekkernij.’ [18] Maar wie zij naar zich toe lokt weet niet dat hij afdaalt naar de schimmen, hij daalt af tot in het dodenrijk.

Lied 849 – ‘Zoek de wegen van de wijsheid’ (gezongen door Karin Bloemen)

Lezing Mattheüs 25:1-13

[1] Dan zal het met het koninkrijk van de hemel zijn als met tien meisjes die hun olielampen hadden gepakt en eropuit trokken, de bruidegom tegemoet.  [2] Vijf van hen waren dwaas, de andere vijf waren wijs. [3] De dwaze meisjes hadden wel hun lampen gepakt, maar geen extra olie.  [4] De wijze meisjes hadden behalve hun lampen ook olie in kruiken bij zich. [5] Omdat de bruidegom op zich liet wachten, werden ze allemaal slaperig en dommelden ze in.  [6] Midden in de nacht klonk er luid geroep: “Daar is de bruidegom! Kom, ga hem tegemoet.” [7] Dat wekte de meisjes en ze brachten hun olielampen in orde.  [8] De dwaze meisjes zeiden tegen de wijze: “Geef ons wat van jullie olie, want onze lampen gaan al uit.” [9] De wijze meisjes antwoordden: “Nee, straks is er nog te weinig voor ons en jullie samen. Zoek liever een verkoper en koop zelf olie.”  [10] Terwijl zij op olie uit waren, arriveerde de bruidegom, en zij die klaarstonden gingen met hem naar binnen voor het bruiloftsfeest, waarna de deur gesloten werd.   [11] Enige tijd later kwamen ook de andere meisjes. Ze riepen: “Heer, heer, laat ons binnen!”  [12] Maar hij antwoordde: “Ik ken jullie werkelijk niet.”  [13] Wees dus waakzaam, want jullie weten niet op welke dag en op welk tijdstip hij komt.

Orgel/ Piano: Lied 756: 1, 4, 5, 6 – ‘’Laat komen, Heer, uw Rijk’

Uitleg en verkondiging

Orgelspel / pianospel:

Lied 751: 1, 2, 4 – ‘De Heer verschijnt te middernacht’

GEBED EN GAVEN

Dankgebed, voorbeden, stil gebed, Onze Vader

Na  ‘zo roepen wij tot u’:  368 j – ‘Heer, hoor ons bidden, laat komen uw rijk’ (orgel/piano)

De kinderen komen terug in de kerk

Reacties op de vraag

ZENDING EN ZEGEN