Inzameling en hergebruik van textiel 1 oktober + resultaat

Ieder jaar gooit een Nederlander gemiddeld 9,9 kg kleding en textiel weg bij het restafval. De kleding is vaak nog goed te gebruiken. Daarom zamelt het Leger des Heils al meer dan 100 jaar tweedehands kleding en textiel in. ReShare is de naam van de afdeling die zich hiermee bezig houdt. Het betekent letterlijk: opnieuw delen.

Zaterdag 1 oktober organiseren zes kerken  in Capelle een inzamelingsactie ten behoeve van de ReShare Stores van het Leger des Heils.  Er zijn inmiddels tien van dergelijke winkels in Nederland.

In een ReShare Store wordt tweedehands- en vintage kleding verkocht. Iedereen is er welkom! Of je nu weinig te besteden hebt of graag tweedehands koopt vanuit duurzaamheidsoverwegingen óf omdat je graag iets unieks wilt. Sociale prijzen, een luisterend oor en een werkplek voor vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Van 10.00 – 12.00 uur kunt u 1 oktober draagbare kleding inleveren bij de Oosterkerk. Als dat op zaterdag niet lukt is het ook mogelijk om de kleding zondag voor/na de kerkdienst in te leveren.

Namens de diaconie,
Annelies Boersma

Opbrengst: in totaal is er meer dan 1000 kg aan kleding etc. opgehaald!