Feestelijke opening van de Oosterkerk

Het was een feest in De Oosterkerk. De officiële (her)opening van het gebouw vond plaats op zaterdagmiddag 15 september 2018. In aanwezigheid van vele genodigden, gemeenteleden en buurtbewoners ontving de Capelse burgemeester dhr. Mr. P. Oskam van dominee Ruben Schep een grote zilveren sleutel van de kerk.
Geen spektakel als openingshandeling, maar een simpele symbolische overdracht. Als teken dat de Oosterkerk open wil staan, ook voor de burgerlijke gemeente van Capelle aan den IJssel. Vervolgens kreeg iedereen een drankje om te proosten en volgden een paar speeches. Ook architect Pim van Dijk was aanwezig en zeer verheugd met het eindresultaat. Na deze toast werd een heerlijk buffet uitgezet en aten circa 150 mensen ’s avonds mee. Daarna was er nog een dansavond. De volgende ochtend volgde een viering op de startzondag van het nieuwe seizoen. Al met al een zeer geslaagd weekend om op terug te kijken!