Laatste nieuws (27-02-2022): de landelijke versoepelingen zijn ook merkbaar in de Oosterkerk..

Gedurende de coronacrisis heeft de wijkkerkenraad de landelijke aanbevelingen overgenomen. De wijzigingen hebben we vastgelegd in het tussentijds geactualiseerde gebruiksplan. Vanaf aanstaande zondag 27 februari zijn er geen beperkende maatregelen meer voor het kerkelijk leven.
Dat betekent dat we de Oosterkerk weer openstellen voor alle bezoekers en de stoelen weer worden opgesteld volgens het oorspronkelijke stoelenplan. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met mensen met een kwetsbare gezondheid. Daarom worden ook rijen ingericht waarbij het mogelijk is om nog steeds anderhalve meter afstand te kunnen houden. De mechanische ventilatie in onze kerk voldoet aan de veiligheidsnormen. Dat betekent dat we niet meer extra ramen open zetten.
Dat maakt de kerkgang nog behaaglijker. De kosters zijn hierover geïnformeerd en verantwoordelijk voor de opstelling en de ventilatiemaatregelen. Ook is er weer de mogelijkheid om na de dienst met elkaar koffie te drinken.
Als kerkenraad zijn we verheugd dat doordeweekse activiteiten weer doorgang kunnen vinden en dat we elkaar op zondagen weer kunnen ontmoeten.

Namens de wijkkerkenraad,
Bert Wierenga

De diensten kunnen ook digitaal (dus via KerkTV) gevolgd worden.

Reserveren voor de diensten is niet meer nodig.

Via het onderstaande reserveringssysteem kunt u plaatsen reserveren.

Wanneer u als gezin komt, kunt u in één keer voor het hele gezin de plaatsen reserveren. Als eerste moet u bij ‘aantal personen’ aangeven met hoeveel personen u komt (zie pijl). U kunt met niet meer dan het opgegeven aantal personen komen.

Daarna kunt u de datum van de dienst waar u naar toe wilt komen, selecteren. Kies dan ‘volgende’.
Na het ingeven van uw gegevens moet u nogmaals het aantal personen ingeven. Dit moet het zelfde aantal zijn wat u al eerder heeft opgeven. Verder worden het aantal kinderen voor de kindernevendienst en voor de oppas gevraagd. Kies dan weer ‘volgende’. De reservering wordt nu gemaakt.

Ter bevestiging ontvangt u een e-mail.

Indien u zich niet via de website kan opgeven dan kan het ook per telefoon: 06 1948 5634, vrijdag: 10.00 — 18.00, zaterdag: 10 – 12.00.

Mocht u onverwacht verhinderd zijn, dan kunt u dit kenbaar maken door op de link in uw bevestiging e-mail te klikken. Uw reservering wordt daarmee geannuleerd. We kunnen de plaatsen dan weer vrijgeven voor andere gemeenteleden. Wilt u dat uiterlijk op zaterdag voor 18:00 uur doen?

U kunt ongeveer 14 dagen van te voren reserveren voor een dienst.